0 0,00 

Zakaj bo original vedno boljši kot najboljša kopija?!

” Vse se da kopirati. “

Kolikor je mobilnih telefonov, toliko je rezervnih delov zanje. Super, saj vsi vemo, da se nesreče dogajajo. Problem pa nastane ker je kopij oziroma ponaredkov vsaj še dvakrat toliko kot originalnih rezervnih delov. Verjetno se sprašujete, zakaj je pa to problem? Če lahko prihranim, zakaj pa ne bi? Če stvar deluje in je za povrh še vizualno enaka, kje pravzaprav tiči problem?!

” Svet se razvija, tehnologija pa še vedno napreduje s svetlobno hitrostjo, vodijo pa Kitajci. “

Kaj sem želela s tem povedati?
Kitajci so tisti, ki znajo ponarediti praktično vse, od rezervnih delov za mobilne telefone, oblačil, čevljev,… Pa vse do Akrapovičevih izpušnih sistemov. A ponaredek bo vedno le to, kopija. Kopija pa (žal) nikoli ne bo original.

Zakaj je torej pomembno, da so komponente, ki so vgrajene v naše pametne naprave original?

Pa vzemimo za primer LCD ekran, ker je ravno ta tisti del, s katerim upravljamo mobilni telefon. LCD je torej tisti del, ki mora biti kvaliteten – torej original, da naprava deluje tako kot mora.

Proizvajalci komponent ne izbirajo naključno, vsaka komponenta, ki je vgrajena, je torej predhodno testirana in tako proizvajalec točno ve, kako bo delovala v povezavi z drugim. Če komponenta ni original, zagotovila, da bo zadeva delovala kot bi morala ni. LCD-ji so tista komponenta, ki ima na trgu največ (nekvalitetnih) kopij. Če LCD ni original, je torej zgolj vprašanje časa in dejstvo je, da bomo prej ali slej naleteli na eno izmed naslednjih težav;

• “Ghost Touch” oziroma samodejni pritiski po ekranu – mobilni telefon zaradi nekvalitetnega LCD-ja zaznava pritiske oziroma interakcijo z zaslonom, ki je v bistvu ni. “Zaslon sam pošilja ukaze”.

• Nepredvidljivo delovanje ekrana – na nekaterih delih lahko deluje normalno, na drugih sploh ne deluje.

• Hitrejša poraba baterije – zaradi neoriginalnih LED diod je poraba energije večja, torej je življenjska doba baterije manjša, čas polnjenja daljši, pogostost pa večja.

Kako prepoznati in se izogniti kopij?

Najboljše priporočilo, ki vam ga lahko dam je, da izberite kvaliteten servis, izberite preverjen servis, izberite servis, ki mu lahko zaupate. Vsak servis vam je tudi dolžan povedati, če je vgrajena komponenta original ali je kopija, a ker je človek še vedno samo človek in se lahko vedno zmoti, je tukaj še par nasvetov, kako lahko ponaredek/kopijo prepoznamo sami;

• Ekran nima antirefleksivnega premaza čez sprednjo kamero, to je lepo razvidno, če imamo možnost pogledati ekran preden je bil vgrajen.

• Če je ekran že priklopljen, lahko preverimo svetilnost, ki je na kopijah občutno slabša, torej kopija ekrana bo ob maksimalni svetlobi občutno manj svetla, kot pa original.

• Barve na zaslonu so občutno bolj “blede” oziroma sprane. Razlika pa je ob dobri svetlobi takoj opazna.

• Test z kapljico vode. Na ekran kapnemo kapljico vode, ki se ob premikanju ne sme razliti.

Če se boste držali zgoraj napisanih nasvetov, razloga za skrb ni, saj boste lahko s pridobljenim znanjem sami preverili, kaj vam prodajajo.

Kvaliteta ne pozna kompromisa, vi pa ga, ko gre za vaš težko prislužen denar.

MORDA VAS ZANIMA TUDI:

Napovedi Samsung-a

Samsung ni dolgo čakal in takoj v novem letu 2022 predstavil nov Galaxy S21 FE 5G, ki ima 6,4-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 2340 x

    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino